Lasagne alla Bolognese

Za 4 osobe:

Poslužite se mikserom za usitnjavanje mrkve, luka, češnjaka, celera i parmezana. Pirjajte meso na ulju 5 min. Zatim dodajte mješavinu povrća i šunke. Dobro promješajte, začinite i kuhajte 5 min. Ulijte crno vino, 1 čašu juhe i kuhajte još 10 min. Ogulite rajčicu, grubo je narežite i dodajte zajedno s koncentratom, peršinom i timijanom. Pirjajte 1 sat, dodajući povremeno malo juhe. Ulijte vrhnje i kuhajte dok se umak ne zgusne. Držite na toplom. Pripremite bijeli umak tako što ćete rastopiti maslac i dodati brašno, a zatim vruće mlijeko. Miješajte, popaprite i posolite te kuhajte da se zgusne. Stavite sloj lasagna u maslacem namazanu zdjelu, zatim sloj umaka s mesom, na njega bijeli umak i naribani parmezan. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Završite tankim slojem parmezana. Pecite u pećnici na srednjoj temperaturi oko 30 min.